Bli stödhem

Att vara stödhem innebär att du har hand om en eller flera katter tills de hittat permanenthem eller tills du själv väljer att adoptera.

Som stödhem står du för mat och strö till kattlåda, medan FFK står för övriga kostnader. Vill du hjälpa oss att betala sådant som medicin och veterinärbesök så får du naturligtvis göra det, men det är inget krav.
Du kan välja att hjälpa oss att stå för försäkring tills hem hittas. Det är helt frivilligt och kostar ca 100-200 kr/mån.
Om du väljer att adoptera din stödhemskatt betalar du en adoptionsavgift för katten till FFK.

Om du anmäler intresse för att vara stödhem så gör vi ett hemsbesök hos dig och går igenom stödhemskontraktet med dig och så bestämmer vi tillsammans med dig vilken katt som kan passa som stödhemskatt hos dig.

Många katter behöver komma till trygga och lugna hem för att utvecklas i bra takt och eventuellt få hem hos stödhemmet. En del av våra nuvarande stödhem är tidsbegränsade och katterna behöver därför nya stabila stödhem. En del katter är fortfarande ute på gatan och väntar på att komma in.

Det kan ta tid att hitta hem åt en lite speciell katt så därför är det bra om man som stödhem har en stabil livssituation.

Samtliga vuxna katter är kastrerade, id-märkta, undersökta och vaccinerade.

Vill du bli stödhem?
Anmäl ditt intresse genom att maila oss på kansli@forvildadekatter.se.