Solskenshistorier

Caroline och katten Rut:

Världens sötaste lilla kattunge mötte mig när jag kom till stödhemmet för att träffa henne för första gången. En liten söt kisse som gärna låg i famnen och njöt av närhet. Fnytte hette hon när jag träffade henne, men fick namnet Rut av mig och kallas oftast för Rutis. Väl hemma så fick hon bekanta sig med min andra katt, Berit.

Väldigt matglad var hon när jag fick henne, men det gick snabbt över och hon lärde sig att man måste sitta och vänta på sin mat tills matte säger ”varsågod”. Nu vill hon hellre äta maten när jag slänger iväg den så hon får jaga lite.

Apropå att jaga så är Rut världens bästa flugjägare! Hon älskar att vara ute på vår inglasade balkong och jaga flugor. Sen när hon väl fångat en så måste hon leka med den innan den äts upp. Enda gången som Rut gör ljud ifrån sig (jamar?!) så är det när hon fångat något roligt 🙂

Nu på senare tid så har jag börjat klickerträna henne. Jag hade redan lärt henne sitt och ligg sedan tidigare, men nu kan hon även hoppa i en låda på kommando och även hoppa upp på kartonger på kommando. Hon är så lättlärd och hon tycker att det är riktigt kul!

Annars är hon en riktig gosegris som har sina favoritfiltar och platser.

Min älskade lilla katt som jag hoppas har många friska år framför sig!! Annars har hon ju tur för matte är veterinär 😉

Hälsningar,
Caroline Andersson, Rut (Fnytte) och gänget

Jonna och katten My:

Jag fick min katt 2009. Hennes mamma hade hittats i Folkets park med kattungar i magen, och togs in av FFK. Det blev bland annat en liten söt svartvit kattunge som kallades för Loppan. Hos mig fick hon namnet My, som snabbt blev till smeknamnet Mysan. Hon vill alltid vara så nära mig som det går, gärna uppe på mig. Så fort hon lagt sig ner börjar hon spinna och ögonen blir till små springor.

Till skillnad från många andra katter har hon inget ställe där man inte får klappa, vissa katter börjar ju nafsa när man klappar dem på magen. My vill bli klappad överallt hela tiden. När det ringer på porttelefonen springer hon till dörren för att se vem som kommer, och alla är välkomna! My ser alla som en ny klappmaskin och hon hoppar glatt upp i knäet på vem som helst.

På den ena bilden leker hon med sin roligaste leksak. Hon har fått ett stort klösträd som hon ignorerade i över ett år innan jag gav bort det, men denna älskar hon. Hon ligger på den och puttar runt bollen och om jag sprayar kattmynta på den rosa tussen så kan hon underhålla sig länge! Annars leker hon gärna med små tygråttor eller bollar. Favoritgodiset är catsticks, hon kastar omkring dem och jagar dem innan hon till slut äter upp dem.

Favoritsysslan är att sitta i duschen med vattnet rinnande. Där står hon länge och försöker fånga vattnet under sina tassar, eller så sitter hon bara och tittar, fullt fokuserad och på helspänn. Jag köpte en kattfontän till henne, eftersom hon har en förkärlek till vatten. Den blev mycket uppskattad och hon går ofta och dricker eller bara tittar på den.

Istället för ett liv som utekatt fick hon komma in till mig istället, hon var snäll och trygg redan från början och det verkar som att hon trivs riktigt bra!

Hälsningar,
Jonna och My