Att adoptera katt

Att adoptera en katt är både roligt och givande. Har du väl beslutat dig för att skaffa katt så gör du samtidigt en god gärning om du hjälper en hemlös katt.
FFK förmedlar olika typer av katter och deras önskemål om hur de vill leva sitt nya trygga liv.

Alla har olika behov:

När man adopterar en katt, som ofta haft en jobbig start i livet, är det viktig att katten hamnar på rätt ställe så att det fungerar bra för alla. Katterna på hemsidan följs av en beskrivning av vad just de har för behov. Katterna behöver komma till ett tryggt hem där de kan lära sig lita på människor igen och där man är beredd att ge katten den tid och det tålamod som behövs innan den helt har vant sig vid sitt nya hem och sin nya familj.

Träffa katten:

När du hittat katten du vill adoptera så kontaktar du oss på FFK via telefon eller mejl se OM OSS, Kontakt. Vi kommer vid den första kontakten att ställa några frågor om hur ni har det och hur katten kommer att få det i ert hem. Finns katten för tillfället i ett stödhem förmedlar FFK kontakt till det stödhemmet så att du själv kan bestämma tid om när du vill hälsa på katten. När du hälsar på har du ett bra tillfälle att tala med stödhemmet som ofta känner bra till kattens karaktär. Om du efter besöket är säker på att du vill adoptera kontaktar du FFK igen för att bestämma tid när vi kan göra hembesök och skriva kontrakt. Sedan är katten redo att flytta in i sitt nya hem och FFK tackar för att du vill ge en katt ett bra liv. Adoptionsavgift tas alltid ut. Avgiften täcker de kostnader som FFK har haft för veterinärundersökning, kastrering, idmärkning, vaccination. Avgiften är också till för att vi ska kunna fortsätta att hjälpa nästa katt i nöd. Vi vill att våra katter får hem i Skåne för att underlätta kontakterna och för att slippa långa transporter.

Du kan alltid vända dig till FFK:

FFK försöker alltid bistå med goda råd om du behöver hjälp med något och du är varmt välkommen att ringa till oss om du har frågor eller funderingar.